Kwaliteitscontrole

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers hebben altijd oog voor de kwaliteit van uw producten. Wij beschikken over een scala aan meetapparatuur in onze meetkamer, waarmee we de kwaliteit kunnen waarborgen. Hieronder een lijst van onze meetapparaten met een beschrijving.

Co├Ârdinatenmeetmachine

Onze coördinatenmeetmachine (CMM),  de Mitutoyo Euro M574, gebruiken we om een product 3D te meten en digitaliseren. Met de Mitutoyo Euro M574 hebben we een meetbereik van 500x700x400mm. 

Hardheidsmeter

Met de CV Instruments 600-A kunnen we de Rockwellhardheid van materialen testen.

Laser scan micrometer

Laser scannen is een non contact meetsysteem met hoge precisie. Wij hebben van Mitutoyo de meetunit LSM-506S gecombineerd met de LSM-6200 display unit. Het meetbereik is van 1mm tot 60mm.

Meet-microscoop

Om kleine onderdelen te kunnen meten gebruiken wij een Mitutoyo 176-824D.

Meetprojector

Om kleine onderdelen nauwkeurig te kunnen meten en bekijken, maken wij gebruik van een meetprojecor Starrett VB300 Vertical Bench Top Optical Comparator. 

Rondheidsmeter

De Mitutoyo Roundtest 1500 gebruiken we voor het scannen van cilindriciteit, waarbij de bijbehorende software een grafisch 3D model creëert. De rondheidsmeter heeft een enorm lage spindle error van slechts 0,02µm, waardoor de metingen erg accuraat zijn.

Ruwheidsmeter

Met de Mitutoyo SJ-201 kunnen we de oppervlakte ruwheid van bewerkingen controleren.